גמלת ניידות

גמלת ניידות מוענקת על ידי ביטוח לאומי לכל המבוטחים שסובלים מליקויים בגפיים התחתונות – באחת או בשתיהן יחד. הבעיות בגפיים גורמות להם למוגבלויות בתחום ההתניידות מחוץ לבתיהם.

גמלת ניידות מוענקת על מנת לסייע למי שמוגבל, כדי שיוכל להסתדר בעצמו ולהשתלב בחיים. גמלת ניידות כוללת בתוכה סוגים שונים של הטבות, כשעל המבוטח לעמוד בתנאים מקדימים לכל הטבה, כדי לזכות בה.

ההטבות במסגרת גמלת ניידות

גמלת ניידות לבעל רכב

אדם שמחזיק ברשותו רכב זכאי לקבל גמלה חודשית עבור הוצאות החזקת רכבו. ישנם מקרים בהם שני נכים בבית מחזיקים ברכב משותף, או אז ביטוח לאומי ישלם גמלת ניידות גבוהה לאדם עם אחוזי הנכות הגבוהים יותר, ולאדם השני, הוא ישלם גמלה בשיעור של 35% מהגמלה אותה היה מקבל אילו היה רוכש רכב נוסף. אדם שמקום עבודתו נמצא במרחק של 40 קילומטרים הלוך חזור מביתו, יקבל תוספת לגמלת הניידות, כשעליו לעבוד באותו מקום חצי שנה לפחות, בטרם הגיש בקשה לגמלת ניידות.

גמלת ניידות לחסר רכב

הגמלה תשולם מדי חודש למבוטח נכה שאין ברשותו רכב או שרכבו הושבת. אחוזי הניידות שקיבל עומדים על 80% לפחות, והוא משתכר מעבודה, לא מקבל קצבת זקנה או קצבת נכות כללית.

הלוואה

אדם שמקבל גמלת ניידות, יכול לקבל בנוסף גם הלוואה לרכישת רכב. גובהה של ההלוואה יהיה תואם לאחוזי המוגבלות בניידות אותם קיבל, ובהתייחס למסוגלותו או לאי מסוגלותו להוציא רישיון נהיגה. כדי לקבל הלוואה צריך לרכוש רכב הכולל אביזרים אותם קבע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

תג חניית נכה

אנשים המוגבלים בניידות יכולים לקבל תג חניית נכה, המאפשר להם לחנות במקומות שמיועדים במיוחד עבור נכים.

מי זכאי לגמלת ניידות?

ישנם מספר ליקויים המגבילים את האדם שסובל מהם באפשרות ההתניידות שלו מחוץ לבית. ליקויים אלה מזכים בגמלת ניידות. להלן רשימת הליקויים:

  • שיתוקים: שיתוק באופן מלא בשוקיים וברגל אחת, שיתוק באופן מלא ברגל אחת, כשהוא מתלווה לשיתוק בשרירי הירך או ברגל השנייה, אין יכולת תנועתית מלאה בשתי הרגליים עקב ליקוי שקיים במערכת העצבית.
  • נקיעות: נקע מולד במפרק הירך, נקע מולד בשני הצדדים של מפרקי הירך, נקע בברך כאשר שתי הרצועות לפחות קרועות.
  • קשיונות: קשיון באופן מוחלט במפרק הירך, קשיון בפרקי הקרסול בשתי הרגליים, קשיון בברכיים בעת סיבוב או בעת הטיה לצדדים, קשיון דו צדדי בירכיים וקשיון דו צדדי בברכיים.
  • קיצור גפה: הרגל קוצרה, שלא כתוצאה מנכות, ב- 15 סנטימטרים מינימום מאורכה של הרגל השנייה.
  • קומה נמוכה: אדם בן 18 שנים לפחות, ואורכן של הרגליים לא יותר מ- 61 סנטימטרים- זכאי לגמלת ניידות בשיעור של 80%. אדם בן 18 שנים לפחות, ואורכן של הרגליים לא יותר מ- 72 סנטימטרים- זכאי לקבל גמלת ניידות בשיעור של 50%.
  • קטיעות: קטיעתה של רגל או שתיים מעל לברך, קטיעתה של שוק או שתיים. הקטיעות מבטלות התקנה של פרוטזה. קטיעתה של כף הרגל או של שתי כפות הרגליים.
  • ישנו תהליך בגוף של אי ספיקה היקפית בעורקים של הרגליים.
  • היכולת התנועתית במפרקי הרגליים מוגבלת ביותר.
  • מפרקים מדומים: מפרק מדומה בירך אשר מאפשר הליכה בעזרת מכשיר הליכה בלבד, מפרק מדומה בעצם הירך ובעצם השוק.
  • מומים מולדים: מומים מלידה אשר הממצאים הרפואיים מתאימים מבחינה פיזיולוגית לאחד מהליקויים אשר מגבילים את תנועתיות השרירים.
  • הפרעות במערכת כלי הלימפה: אפשרות התנועתיות בברכיים או בירכיים מוגבלת.

לקריאה נוספת: קצבאות וגמלאות של ביטוח לאומי

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר